- Autor: johannovak
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Bujón průměr (hotový) | 300 |
Olej olivový | 25 |
Cibule | 100 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Česnek | 6 |
Dochucovadla:
sůl tymián
Energetická hodnota celkem: 4579 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 145,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Cibuli osmažíme na olivovém oleji do sklovata, přidáme rajčata a vývar, vaříme 10 minut, přidáme čočku, vaříme do změknutí, zředíme vodou podle chuti, osolíme a přidáme tymián podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.